Najčešća pitanja

Kako biste ukratko objasnili Mask in mask masku s filterom?

Vrlo jednostavno. Višekratna, platnena maska sa džepom za filter (dvoslojna) + zamjenjivi PTFE filter (troslojni)= peteroslojna maska Mask in mask.

Zašto odabrati Mask in mask masku i PTFE filter?

Ekološki aspekt: platnena maska se koristi mnogo puta i ne baca, pere u perilici rublja i pegla dok se PTFE troslojni filter koristi čak 30 dana uz jednostavno održavanje špricanjem alkoholnim dezinficijensom

Ekonomski aspekt: višekratna uporaba maske (u paketu je 1 maska i 1 filter za 31,00 kn), filter dugog trajanja od 30 dana (dodatni paket filtera za 6 mjeseci za 24,00 kn)

Aspekt zaštite: visok stupanj filtracije te hidrofobnost filtera i ukupno 5 slojeva osigurava znatno veću zaštitu od nošenja samo platnene maske

Hrvatski proizvod - i maska i filter domišljeni su, dizajnirani i proizvedeni u Hrvatskoj od strane liječnika, koristeći resurse čak 5 hrvatskih tvrtki/tvornica

Dizajnerski aspekt - maska je dizajnirana na način da je udobna za nošenje i da je dišljiva, trakica za nos osigurava da čvrsto prijanja, vezice oko ušiju čine nošenje udobnim, nosači filtera jamče da je filter pravilno postavljen, razne boje i dezeni tu su kako bi se uklopili u svaki stil

Univerzalnost filtera: PTFE filter se može koristiti sa bilo kojom maskom sa džepom, dakle masku možete i sami sašiti te samo umetnuti filter te si na taj način osigurati bolju zaštitu

Gdje osim na web shopu mogu kupiti Mask in mask?

Svoju Mask in mask masku i filtere nabaviti možete u Medikor specijaliziranoj prodavaonici, Tratinska 58, Zagreb te u ljekarnama diljem Hrvatske. Više detalja pogledajte ovdje: https://mask-in-mask.com/hr/prodajna-mjesta

Od čega su napravljene naše maske?

Naše maske izgledaju moderno i elegantno. Premium 100% mekani pamuk koristi se za ugodan i mekan osjećaj na vašoj koži, ali ono što je unutar maske to je stvarno važno jer filter čini razliku. Maske se izrađuju u kombinaciji dva važna dijela: pamučnog sloja i visoko kvalitetnog filtera koji funkcioniraju poput  fizičke / mehaničke barijere za bakterije, čestice i štite od propuštanja kapljica. U želji za stvaranjem učinkovite mehaničke barijere, razvijen je tehnološki vrlo učinkovit filter s PTFE membranom.

Što je držač filtera?

Svaka maska ima unutarnji džep za filter, kao i držače filtera koji osiguravaju sigurno pohranjivanje filtera u masci. Držači filtera uključuju dva gumba koji svojim posebno dizajniranim položajem na maski osiguravaju fiksiranje filtera između dva sloja tkanine. Filter ima dvije perforirane rupe koje se postavljaju na držače filtrera unutar maske tako da se filter može pravilno postaviti u masku i na lice.

Pojam Mask in mask?

Pojam Maska u masci osmislio je osnivač Medikora i brenda Mask in mask s ciljem da naglasi djelotvornost filtera u maski, koji zajedno s maskom čine vrlo učinkovit spoj. Umetanjem filtera maska postaje maska unutar maske tzv. vanjska i unutarnja maska.

Imaju li naše maske fleksiblnu traku za nos?

Da! Lagana, fleksibilna traka za nos sastavni je dio svake maske Mask in mask. Možete ju nježno oblikovati tako da odgovara i prati linije vašeg nosa kako bi maska dobro prijanjala uz nos i lice.

Kakve su vezice za uši?

Prilikom kreiranja maske brinuli smo se  i o vašoj udobnosti. Ergonomski dizan maske prilagodljiv je vašem licu, a udobne vezice za uši omogućuju nježno postavljanje maske na vaše uši! Nismo imali pritužbi na nelagodu u području ušiju prilikom nošenja naše udobne maske Mask in mask.

Kako održavati masku i filter?

Prije prve upotrebe masku je potrebno oprati. Masku je potrebno promijeniti ili ispeglati kada postane vlažna kao i nakon kontakta s osobom koja kašlje. Pri skidanju ne dodirivati prednji dio maske koji je bio izložen, rukama uhvatiti za vezice iza uha i masku odložiti na pranje ili je ispeglati. Prije pranja izvaditi korišteni filter. Oprati ruke nakon skidanja maske (minimalno 20 sekundi) ili ih dezinficirati.Maska se može prati i peglati te je pogodna za višekratnu upotrebu.

Pri pranju maske u perilici rublja filter je potrebno izvaditi iz maske i dezinficirati minimalno 70-postotnim etilnim alkoholom i pričekati da se osuši. Filter je upotrebljiv dokle god je hidrofoban. Duljina upotrebe filtera ovisi o okruženju kojemu je korisnik izložen, a preporuka je koristiti ga do 30 dana svakodnevne upotrebe uz pravilno održavanje. Filter je potrebno zamijeniti ukoliko dođe do mehaničkog oštećenja.

Mogu li nositi Masku bez umetanja filtra?

Da, vašu masku možete nositi i bez filtera. Za maksimalnu zaštitu ako ste redovito izloženi prepunim mjestima poput ureda, trgovačkih centara ili javnog prijevoza neka Mask in mask maska + PTFE filter budu vaš izbor. 

Može li se ova maska također primjeniti kod loše kvalitete zraka, alergena ili onečišćenja?

Bez obzira na to jeste li suočeni s lošom kvalitetom zraka ili se trudite svim silama ostati (i održati druge) zdravima, naše maske barijera su osim za bakterije, čestice i za prašinu, pelud. Osim toga, naše su maske super prozračne i lagane, što ih čini jednostavnim za nošenje.

Što je torbica za masku?

Torbica za masku je posebno kreirana kao moderan dodatak za higijensku pohranu maske dok ste u pokretu. Predstavlja jednostavan način da održavate masku čistom kad ste vani (nema više spremanja maski u prljave vrećice i džepove). Jednostavno položite masku u torbicu za maske zatvorite patent zatvarač i Voila! Torbica  i maska su spremani za čuvanje maske u pokretu kako bi vaša maska ostala 'Clean'. Prljavu masku odložite u poseban pretinac za 'Used'. Svaka torbica ima i držač za bočicu za dezinficijensa i samu bočicu u koju možete uliti svoj dezinficijens u tekućem obliku ili u gelu.

Zašto Medikor proizvodi masku u masci?

Nadamo se da možemo pomoći svima da se osjećaju što udobnije, elegantnije i samopouzdanije noseći svoje maske i dati mali doprinos održavanju zdravlja. Zajedno smo u ovome!