Tehnologija

Maske i filter Mask in mask brenda se izrađuju s puno pažnje i uz poštivanje potrebnih standarda izrade. Svaka maska ima unutarnji džep za filter, kao i držače filtera koji osiguravaju učinkovito pohranjivanje filtera u masci. Pamučni sloj vanjske maske i visoko kvalitetni filter funkcioniraju poput fizičko / mehaničke barijere za bakterije i čestice, prašinu iz zraka i štite od propuštanja kapljica.

PTFE filter – jedinstveni PTFE, troslojni hidrofobni zamjenjivi filter s učinkovitosti filtracije bakterija (BFE) od 99,2% te učinkovitosti filtracije čestica (PFE) od 97%. Izrađen je od PTFE membrane i dva sloja netkanog polipropilena koji se posebnom tehnikom spajaju u jednoj od poznatih hrvatskih tvornica.

Filter ima dvije perforirane rupe koje se postavljaju na držače filtrera unutar maske tako da se filter može pravilno postaviti u masku i na lice.

PTFE filter – filter koji čini razliku

Mask in Mask slojevi filtera

 

Koncept Maska u masci podrazumijeva dvokomponentni dizajn koji uključuje pojam UNUTARNJE I VANJSKE maske.

Vanjska maska je stilsko dizajnerski aspekt navedenog koncepta i u funkciji nosača za unutarnju masku koja ostvaruje efekt filtracije i filtera u cjelini. Vanjska maska izgrađena je od visoko kvalitetne  tkanine (pamuk) i savršen  je modni dodatak s velikim izborom dostupnih uzoraka tkanine.

Unutarnja maska (filter) je ključan aspekt koncepta Maske u masci i izrađena po svim stručnim standardima i s željom što bolje i učinkovite filtarcije. Svoiim sastavom odgovara pojmu maske u cijelosti i može se promatrati kao zaseban aspekt unutar koncepta Maske u masci.

 

 

Glavno svojstvo PTFE membrane jest hidrofobnost, zrakopropusnost i otpornost na visoke temperature. PTFE membrana je učinkovita barijera za bakterije i čestice. 

PTFE filter

Pri pranju maske u perilici rublja filter je potrebno izvaditi iz maske i dezinficirati minimalno 70-postotnim etilnim alkoholom i pričekati da se osuši. Filter je upotrebljiv dokle god je hidrofoban. Duljina upotrebe filtera ovisi o okruženju kojemu je korisnik izložen, a preporuka je koristiti ga do 30 dana svakodnevne upotrebe uz pravilno održavanje. Filter je potrebno zamijeniti ukoliko dođe do mehaničkog oštećenja.