Kako koristiti?

UPUTE ZA UPOTREBU 'MASK in MASK' maske s PTFE filterom

1. Prije prvog nošenja obavezno operite ili opeglajte kupljenu masku.

2. Prije stavljanja maske dobro operite ruke ili ih dezinficirajte sredstvom za dezinfekciju.

3. Pripremite masku i 1 PTFE, troslojni filter koji dolazi u pakiranju zajedno s maskom

Filter postavite u masku na način da masku raširite, te umetnete filter u džep maske (između dva sloja pamučne tkanine). Filter postavite na nosače filtera (dvije kopčice na vrhu maske).

Razvucite filter duljinom maske tako da dođe do donjeg ruba, pripazite da se ne gužva i zatvorite na gornjem rubu spajanjem nosača filtera (kopčica). Maska je spremna za uporabu.

4. Postavite masku na lice preko nosa i usta, prekrivajući i bradu. Pomoću fleksibilne trake koja se nalazi u gornjem dijelu maske pričvrstite masku uz korijen nosa. Fiksirajte masku iza uha držeći ju za vezice koje se nalaze na obje strane maske. Podesite vezice kako biste osigurali ugodno nošenje.

 

 

SKIDANJE I ODRŽAVANJE MASKE

Pri skidanju maske ne dodirujte prednji dio maske koji je bio izložen već rukama uhvatite vezice iza uh te ju skinite na taj način.

Na kraju dana tijekom kojeg ste koristili masku preporuka je oprati masku u perilici rublja na 60 °C ili manje i/ili ju opeglati na visokoj temperaturi. Prije pranja maske potrebno je izvaditi korišteni filter i dezinficirati ga kako bi bio spreman za ponovnu uporabu.

ODRŽAVANJE I VRIJEME UPORABE FILTERA

Pri pranju platnene maske u perilici rublja filter je potrebno izvaditi iz maske i dezinficirati (pošpricati) minimalno 70-postotnim etilnim alkoholom (dostupan u svakoj ljekarni) te pričekati da se osuši. Filter je upotrebljiv dokle god odbija kapljice vode ( vodoodbojan je i vodonepropusan) . Duljina upotrebe filtera ovisi o okruženju kojemu je korisnik izložen, a preporuka je koristiti je do 30 dana svakodnevne upotrebe uz pravilno održavanje. Filter je potrebno zamijeniti ukoliko dođe do mehaničkog oštećenja.